

Pyrenean Interdisciplinary Research EveNt (PIREN) 3

Ax-les-Thermes, February, 1-2-3, 2017

Organizers: Maxime Cauchoix & Gladys Barragan-Jason (IAST)

Organization assistant: Valérie Nowaczyk

Preliminary Program

DAY 1: Wednesday, 1st February

- ❖ 12:30-2pm: Welcome lunch at hotel Le Grillon
- ❖ 2:00-2:30pm: Welcome coffee in the conference room at hotel Le Grillon
- ❖ 2:30-3:00pm: Eric Crubézy, AMIS, IAST member
 - "Economy of ancient yakutia, an interdisciplinary approach"
 - o 30 minutes of questions/discussion
- ❖ 3:30-4:00pm: Jeanne Bovet, IAST Research Fellow
 - o "Parent-offspring conflict over mate choice: An experimental investigation in China"
 - 30 minutes of questions/discussion
- ❖ 4:30-5:00pm: Coffee break
- ❖ 5:00-5:30pm: Paul Seabright, IAST
 - "Cooperation with and across ethnic divisions in China"
 - o 30 minutes of questions/discussion
- ♦ 6:00-7pm: Break
- ❖ 7:00-8:00pm: Dinner at hotel Le Grillon
- ❖ 8:00-9:00pm: Informal discussion around "vin chaud" in Ax-les-termes centre

DAY 2: Thursday, 2nd February

- ❖ 12:30-2pm: Lunch at hotel Le Grillon
- ❖ 2:00-2:30pm: Coffee in the conference room at hotel Le Grillon
- ❖ <u>2:30-3:00pm</u>: **Arnaud Philippe**, *IAST Research Fellow*
 - o "Deterrence, incapacitation and specific deterrence: evidence from a French reform"
 - o 30 minutes of questions/discussion
- ❖ <u>3:30-4:00pm</u>: **Vittorio Merola**, IAST Research Fellow
 - "How to Change Misperceptions on Controversial Policy Issues"
 - o 30 minutes of questions/discussion
- **❖** <u>4:30-5:00pm</u>: Coffee break
- ❖ 5:00-5:30pm: Mark Dyble, IAST Research Fellow
 - o "In laws, inclusive fitness, and evolution of human kinship"
 - o 30 minutes of questions/discussion
- ♦ 6:00-7pm: Break
- ❖ <u>7:00-8pm</u>: Dinner at hotel Le Grillon

DAY 3: Friday, 3rd February

- ♦ 8:30-9:00am: Coffee
- 9:00-9:30am: Gaetan Fournier, IAST Research Fellow
 - o "Spatial competition"
 - o 30 minutes of questions/discussion
- 10:00-10:30am: Vessela Daskalova, IAST Research Fellow
 - "Categorization and Coordination"
 - o 30 minutes of questions/discussion
- ❖ 11:00-11:30: Coffee Break
- ❖ 11:30am-12:00: Lauriane Rat-Fisher, IAST Research Fellow
 - o "Role of humor and laughing on babies' learning capacities"
 - o 30 minutes of questions/discussion
- ❖ 12:30-2pm: Informal discussion around lunch at hotel le Grillon